Supe od najrazličitijeg povrća su prisutne u mnogim dijetama. Nezavisno od toga da li se radi o dijeti koja ima za cilj popravljanje nekog zdravstvenog problema ili je cilj gubitak kilograma, supe su neizbežne.
Iako kod nas nema preveliku upotrebu, supa od luka je sastavni deo italijanske i francuske dijete. Zbog njenih blagodeti po zdravlje, u nastavku vam dajemo jednostavan recept za pripremu supe od luka.
Supa od luka – recept
Za pripremu ove supe potrebno vam je:
- crni luk – 6 glavica srednje veličine,
- paradajz – 2 srednje veličine,
- kupus – 1 manja glavica,
- paprika – 2 zelene
- celer – par stabljika
Ogulite crni luk i nasecite na manje delove. Iz paprike izdvojite semenke i isecite na delove. Paradajz, kupus i celer dobro isperite, nasecite i stavite da se sve zajedno kuva. Po želji dodajte začine. Kuvajte na jakoj vatri 10 minuta, a onda smanjite jačinu i kuvajte još 20-tak minuta dok povrće ne bude skuvano.
Nađićete ovu supu kao sastavni deo nekih dijeta, a neki čak savetuju mono-dijetu sa supom od luka. U toj varijanti možete je uzimati koliko god hoćete tokom nedelju dana. Rezultati pokazuju da se za nedelju dana može izgubiti i više od 5 kilograma.
Ako niste na dijeti, dodajte parče junetine i maslinovo ulje. Uz ovu supu možete parče ili dva tost hleba sa nekim sirom po ličnom izboru.