Supe od najrazličitijeg povrća su prisutne u mnogim dijetama. Nezavisno od toga da li se radi o dijeti koja ima za cilj popravljanje nekog zdravstvenog problema ili je cilj gubitak kilograma, supe su neizbežne.

Iako kod nas nema preveliku upotrebu, supa od luka je sastavni deo italijanske i francuske dijete. Zbog njenih blagodeti po zdravlje, u nastavku vam dajemo jednostavan recept za pripremu supe od luka.

supa od luka

Supa od luka – recept

Za pripremu ove supe potrebno vam je:

  • crni luk – 6 glavica srednje veličine,
  • paradajz – 2 srednje veličine,
  • kupus – 1 manja glavica,
  • paprika – 2 zelene
  • celer – par stabljika

Ogulite crni luk i nasecite na manje delove. Iz paprike izdvojite semenke i isecite na delove. Paradajz, kupus i celer dobro isperite, nasecite i stavite da se sve zajedno kuva. Po želji dodajte začine. Kuvajte na jakoj vatri 10 minuta, a onda smanjite jačinu i kuvajte još 20-tak minuta dok povrće ne bude skuvano.

Nađićete ovu supu kao sastavni deo nekih dijeta, a neki čak savetuju mono-dijetu sa supom od luka. U toj varijanti možete je uzimati koliko god hoćete tokom nedelju dana. Rezultati pokazuju da se za nedelju dana može izgubiti i više od 5 kilograma.

Ako niste na dijeti, dodajte parče junetine i maslinovo ulje. Uz ovu supu možete parče ili dva tost hleba sa nekim sirom po ličnom izboru.

author-avatar

About Uređivački tim

Uređivački tim pokriva najnovije vesti o zdravlju, ishrani, dijetama i fitnesu. Na usluzi svima koji žele da smršaju na zdrav i proveren način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *