Surutka u prahu 250 grama

140 rsd

Kategorija: Oznaka:

Opis

Brend: Macrobiotic

Sastav: kravlja surutka u prahu

Surutka u prahu predstavlja izuzetno zdravu namirnicu preporučljivu za upotrebu baš svima. Surutka se dobija kao nusproizvod pri pravljenju sira. Ovo je jedan od najboljih izvora minerala (izdvajaju se po značaju natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, molibden, kobalt i bakar). Od velikog je značaja i to što protein surutke sadrži sve esencijalne aminokiseline.

Surutka u prahu se upotrebljava kao dodatak ishrani. Već je rečeno da je svi mogu koristiti, ali od posebne je važnosti da je upotrebljavaju deca mlađe dobi, sportisti amateri i profesionalci, rekovalescentima, osobe starije dobi, trudnice i dojilje, Kad je reč o mršavljenju, surutka u prahu se još kako koristi pri nekim dijetama, zbog niske kalorijske vrednosti.

Upotreba:

Surutka u prahu se veoma lako upotrebljava. Jednostavno je dodajte uz svoj obrok. Na taj način ćete poboljšati hranljivu vrednost svog obroka. Nekako se najjednostavnije koristi sa supama, čorbama, voćnim šejkovima, kašama. Može se koristiti i pri izradi testa za hleb ili peciva. Što se doziranja tiče, dodajte jednu kašiku surutke u prahu u 2 dl hladne vode ili jogurt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *