Hrono mafini sa slaninom

Brzo ćete otkriti da su mafini sastavni deo svakog hrono jelovnika. Postoji pregršt divnih recepata. Možda su češći oni koji sadrže voće, ali ćete se prosto zaljubiti u neke slane verzije hrono mafina. Hrono dijeta bez ovakvih jela ne može da se zamisli.

Jedna od najpopularnijih verzija hrono mafina su oni sa slaninom. Postoji nekoliko recepata, a mi smo izdvojili dva za koje smo sigurni da će vam se dopasti. Hrono mafini sa slaninom biće vam jedan od omiljenijih obroka, čak i ako niste na dijeti.

Pogledajte naše recepte za hrono mafine sa slaninom

Hrono mafini od spelte sa slaninom

mafini sa slaninom hrono recept

Potrebni sastojci:

  • speltino brašno – šolja,
  • jaja – 2 ili 3 zavisi od veličine,
  • kukuruzna palenta – 1 1/2 šolja,
  • pavlaka – 1/2 šolje,
  • mineralna voda – 1/2 šolje,
  • slanina seckana – šolja
  • slanina šnit – 4
  • svinjska mast (mast od slanine) – 1 kašika
  • suncokretovo ulje hladno ceđeno – 2 kašike
  • prašak za pecivo – 1/2 kesice
  • beli luk u prahu ili svež smrvljen,
  • tucana paprika ljuta – 1 kašičica
  • so, biber i drugi začin po želji.

Način pripreme:

1. Deo slanine isecite na sitne kockice. Malo propržite i ostavite sa strane.
2. Uzmite odgovarajuću posudu i izmešajte speltino brašno, palentu, prašak za pecivo i začine.
3. Drugu posudu iskoristite da umutite jaja sa kiselim mlekom i mineralnom vodom. Lepo promešajte pa dodajte jednu kašiku masti od prženja slanine ili svinjske masti.
4. Smesu iz druge posude ulijte u smesu sa brašnom i fino izmešajte dok se sve ne sjedini.
5. Dobijenu smesu stavljajte u kalup za mafine pazeći da zauzme do 2/3 kalupa.
6. Ostatak slanine u šnitama stavite preko smese u kalupu.
7. U zagrejanu rernu na 220-230°C pecite 20 minuta.

Više hrono recepata pogledajte na: HRONO RECEPTI

Hrono mafini sa slaninom i belim lukom

Mafini sa slaninom i belim lukom

Potrebni sastojci:

  • raženo brašno – 5 punih kašika
  • ječmeno brašno – 3 pune kašike
  • brašno od heljde – 3 pune kašike
  • speltino brašno – 1 kašika
  • jaje – 1 srednje veličine
  • beli luk – dva cela čena
  • slanina – 75 grama
  • peršun svež
  • prašak za pecivo – pola kesice
  • mineralna voda – čaša
  • mast od prženja slanine ili svinjska mast – 2 kašike
  • morska so, biber po želji

Način pripreme:

1. U veću posudu stavite brašno, prašak za pecivo i so i dobro izmešajte.
2. Drugu posudu koristite da biste sjedinili mineralnu vodu, jaje i mast.
3. Beli luk izgnječite, a peršun iseckajte na sitno.
4. Sitno iseckanu slaninu propržite kratko na blagoj vatri.
5. U drugu posudu sa jajima stavite proprženu slaninu, luk i peršun i izmešajte. Potpom dodajte sadržaj iz prve posude. Opet mešajte da se lepo sjedini.
6. Smesu sipajte u kalup za mafine, koji ste prethodno podmazali mašću.
7. U već zagrejanu rernu na 220°C, pecite nekih 20tak minuta. Mafini su gotovi kad zabodena čačkalica ostane suva.

Uživajte u hrono mafinima sa slaninom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.